VAJEČNÁ TLAČENKA I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Vejce dejte do rendlíku se studenou vodou, přiveďte k varu a vařte 10 minut. Ihned je zchlaďte a oloupejte. Zeleninu slijte, nálev schovejte na pozdější použití.

2. Šunku a vejce nakrájejte na kostky, okurku na menší kostičky. Do velké mísy nasypte slitou zeleninu a přidejte nakrájené okurky, šunku a vejce. Odměřte 150 ml nálevu, rozmíchejte v něm želatinu a zalijte 150 ml vroucí vody. Důkladně promíchejte.

3. Do mísy přidejte majonézu, osolte, opepřete, promíchejte a nakonec zalijte želatinovou směsí. Směsí naplňte menší formičky nebo jednu velkou na srnčí hřbet a vložte do lednice.

4. Formu před servírováním dejte na chvilku do vroucí vody – tlačenka se díky tomu uvolní a snadno ji vyklopíte. Podávejte s čerstvým chlebem.

Poznámka k receptu

Vaječné tlačenky se už moc nedělají – vyráběly je většinou babičky, recepty jsou často dávno ztracené. My jsme pro vás jeden našli a ručíme za to, že vás vrátí do dětství.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...