Valašský kontrabáš
Postup přípravy
1. Brambory uvařte v osolené vodě s kmínem doměkka. Slijte je a rozmačkejte.
2. Pohanku propláchněte a v poměru 1 díl pohanky na 2 díly osolené vody ji vařte. Jakmile dosáhnete varu, přidejte majoránku, pořádně promíchejte a zakrytou nechte dojít.
3. Ve velkém kastrolu rozehřejte tuk a nechte na něm zesklovatět cibuli, přidejte uzeninu a orestujte. Vsypte uvařenou pohanku, brambory a česnek. Osolte a opepřete podle chuti, můžete i přidat majoránku. Směs promíchejte.
4. Přesuňte ji do tukem vymazaného pekáče a rovnoměrně rozetřete. Zapečte dorůžova v troubě rozehřáté na 200°C. Podávejte s kysaným zelím, se zelným salátem nebo s nakládanými okurkami.
Načítám komentáře...