Vegetariánský tatarský biftek
Seznam surovin
- zelenina kořenová 300 gramů (mrkev, celer, petržel)
- sýr tvrdý 150 gramů
- česnek 2 stroužky
- cibule 1 kus
- ořechy 50 gramů
- paprika sladká 1 lžička
- pepř
- hořčice 2 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- olej 3 lžíce
- kečup 3 lžíce
- chléb toastový 8 plátků
- pažitka 1 hrst
- sůl
Postup přípravy
1. Očištěnou kořenovou zeleninu a tvrdý sýr jemně nastrouhejte.
2. Přidejte prolisovaný česnek, drobně nakrájenou cibuli, mleté ořechy, sladkou papriku, pepř, hořčici, sójovou omáčku, olej a kečup, který směs nejen ochutí, ale dodá jí i správnou barvu.
3. Promíchejte, podle potřeby osolte a podávejte na tradičních topinkách nebo na opečených celozrnných tmavých toastech.
4. Zdobení se meze nekladou! Vegetariánským „tatarákům“ sluší například nasekaná pažitka.
Poznámka k receptu
Pokud máte rádi pikantnější verzi, můžete přidat nasekanou chilli papričku, použít místo jemného kečupu ostrý a obyčejnou hořčici nahradit francouzskou – dijonskou. A hned to bude mít docela jiný říz!
Načítám komentáře...