Velikonoční hlavička
Seznam surovin
- uzené maso 300 gramů (bůček nebo krkovička)
- mléko 5 decilitrů
- vejce 3 kusy
- krupice 4 lžíce
- bylinky 1 svazek (mladá kopřiva, petrželka, pažitka )
- sůl
- sádlo 1 lžíce (nebo máslo, na vymazání)
- strouhanka
Postup přípravy
V kastrolu smícháme mléko, krupici a trochu soli a za stálého míchání uvaříme slanou kaši, kterou necháme vychladnout. Vařené uzené maso nakrájíme nebo nasekáme nadrobno a přidáme k vychladlé kaši.
Vejce ušleháme do pevné pěny (nejlépe v robotu) a přimícháme k masu s kaší. Přidáme nasekané zelené bylinky, směs přisolíme a dobře promícháme.
Zapékací mísu vymažeme tuhým tukem, vysypeme strouhankou a naplníme připravenou směsí. Vložíme ji do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 50 minut dorůžova. Hlavičku můžeme podávat jak teplou, tak také studenou.
Načítám komentáře...