Velikonoční hlavička I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na pánvi rozehřejeme část tuku, zpěníme na něm jednu nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájená játra, osmahneme je, podlijeme pivem a krátce podusíme.

Na jiné pánvi osmahneme na zbylém tuku druhou nakrájenou cibuli, přidáme směs bylinek, listy kopřiv, pampelišek a popence, které jsme předtím spařili horkou vodou a nasekali nadrobno, a krátce podusíme.

Strouhanku nebo kostičky veky zalijeme mlékem, které necháme vsáknout.

Uvařené uzené a vepřové maso nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájenou slaninu, podušená játra, bylinkovou směs, strouhanku nebo housku a na závěr vmícháme osolená a opepřená vejce okořeněná špetkou muškátového oříšku.

Dobře promícháme, směs vložíme do vymaštěného pekáče a ve vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut.

Poznámka k receptu

Upečenou hlavičku podávejte se zeleninovým salátem. Výborně chutná i za studena.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...