Větrníky s rokfórovým krémem

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Uveďte do varu vodu se špetkou soli a přidejte máslo.

Když se máslo rozpustí, vsypte najednou mouku. Míchejte a vařte tak dlouho, až se těsto přestane chytat stěn nádoby. Těsto nechte zchladnout a vmíchejte do něj postupně vejce.

Cukrářský sáček naplňte těstem, na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte malé větrníčky (nebo banánky), vložte je do předehřáté trouby na 210 °C a pečte 5 minut. Potom teplotu snižte na 180 °C, větrníky dopečte dozlatova a nechte vychladnout.

V misce utřete máslo s jemně nastrouhaným sýrem, lehce vmíchejte ušlehanou šlehačku a podle chuti osolte. Krémem naplňte rozkrojené větrníčky.

Poznámka k receptu

Do krému zkuste zamíchat prolisovaný stroužek česneku.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...