Větrníky s rokfórovým krémem
Seznam surovin
- máslo 100 gramů
- voda 250 mililitrů
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
- vejce 4 kusy
Na krém:
- máslo pomazánkové 100 gramů
- sýr s modrou plísní 100 gramů (Niva, nebo Rokfór)
- smetana na šlehání 125 gramů
- sůl
Postup přípravy
Uveďte do varu vodu se špetkou soli a přidejte máslo.
Když se máslo rozpustí, vsypte najednou mouku. Míchejte a vařte tak dlouho, až se těsto přestane chytat stěn nádoby. Těsto nechte zchladnout a vmíchejte do něj postupně vejce.
Cukrářský sáček naplňte těstem, na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte malé větrníčky (nebo banánky), vložte je do předehřáté trouby na 210 °C a pečte 5 minut. Potom teplotu snižte na 180 °C, větrníky dopečte dozlatova a nechte vychladnout.
V misce utřete máslo s jemně nastrouhaným sýrem, lehce vmíchejte ušlehanou šlehačku a podle chuti osolte. Krémem naplňte rozkrojené větrníčky.
Poznámka k receptu
Do krému zkuste zamíchat prolisovaný stroužek česneku.
Načítám komentáře...