Zapečená pohanková kaše s klobásou
Seznam surovin
- mouka pohanková 200 gramů
- mléko 600 mililitrů
- cibule 1 kus
- petržel hladkolistá 1/2 šálku (+k podávání)
- slanina 100 gramů (libová)
- klobása 2 kusy (pikantní)
- sádlo 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Mléko přiveďte zvolna k varu. Vsypte do něj mouku a za stálého důkladného míchání ode dna vařte, až směs začne získávat kašovitou konzistenci (nesmí zcela ztuhnout). Odstavte.
2. Vmíchejte cibuli s petrželkou a dochuťte.
3. Kaši rozprostřete do pekáče vymazaného sádlem. Nahoru rovnoměrně rozložte plátky slaniny a klobásky a pečte v troubě rozehřáté na 160°C, až pokrm zpevní a zezlátne.
Načítám komentáře...