Zapečené zelí s bramborami a klobásou
Seznam surovin
- brambory 600 gramů
- zelí kysané 600 gramů
- klobása 250 gramů (pikantní)
- smetana 2 decilitry (12%)
- cibule 1 kus
- olej 4 lžíce
- paprika sladká 1 lžíce (mletá)
- rajčatový protlak 1 lžička
- máslo 2 lžíce (na vymazání)
- sůl
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou oloupanou cibuli a necháme ji zpěnit. Přimícháme papriku a protlak, promícháme, přidáme překrájené zelí a krátce podusíme.
Klobásu nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a vhodíme je do vroucí osolené vody. Promícháme a scedíme.
Formu vytřeme máslem a na dno naskládáme polovinu plátků brambor. Přidáme polovinu zelí, kolečka klobásy, vrstvu zelí a vše zakryjeme zbylými bramborami. Nakonec přelijeme osolenou a mírně opepřenou smetanou a v troubě vyhřáté na 170°C pečeme 45 minut.
Načítám komentáře...