Zapečený pórek se slaninou
Seznam surovin
- pórek (dle potřeby)
- slanina 250 gramů
- sýr tvrdý 200 gramů (uzeného)
- strouhanka 6 lžic (+1 hrst)
- máslo 1 lžička
- muškátový oříšek
- vejce 1 kus
- jogurt bílý 250 gramů
- česnek 1 stroužek
Postup přípravy
Pórek omyjte a pokrájejte na špalíčky tak, aby se vešly do zapékací mísy na šířku. Vložte je do vroucí vody a 5 minut povařte. Vyndejte a nechte pořádně okapat. 250 g slaniny pokrájejte na kostičky a 200g tvrdé- ho uzeného sýra nahrubo nastrouhejte. Sýr smíchejte se 6 lžícemi strouhanky. Zapékací mísu vymažte 1 lžičkou másla a vysypte 1 hrstí strouhanky. Vyložte dno pórkem, posypte špetkou muškátového oříšku a poklaďte slaninou. 1 vejce rozšlehejte a přimíchejte ho do 250g bílého jogurtu, přidejte rozetřený 1 stroužek česneku a směsí přelijte pórek v zapékací míse. Na závěr zasypte sýrem se strouhankou. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C asi 25 minut, dokud sýr nezezlátne
Načítám komentáře...