Závin se sýrem a cibulkou
Seznam surovin
- listové těsto 2 kusy (pláty)
- brambory 600 gramů (uvařené, vychladlé)
- sýr Čedar 300 gramů
- cibulka jarní 1 svazek (velký)
- pepř (mletý)
- vejce (na potření)
Postup přípravy
200 g čedaru nastrouháme, zbytek nakrájíme na kostičky a vše nasypeme do mísy. Přidáme očištěnou a najemno nakrájenou jarní cibulku a oloupané, nadrobno nakrájené vařené brambory, opepříme a opatrně promícháme.
Na každý plát těsta rozdělíme polovinu připravené náplně, stočíme ho do závinu a na obou koncích těsto ksobě dobře přitiskneme.
Záviny přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je na vrchu rozšlehaným vejcem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova.
Recept na domácí listové těsto najdete zde.
Poznámka k receptu
Závin podávejte teplý nebo i studený. Do náplně můžete přidat i nakrájenou šunku.
Načítám komentáře...