Závin z tvarohového těsta plněný mletým masem
Seznam surovin
- tvaroh měkký 200 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 250 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- sůl 1/2 lžičky
- vejce 1 gram
- olej 4 lžíce
- mouka (na vál)
Na náplň:
- mleté maso 400 gramů
- houska 1 kus (nebo žemle)
- cibule 2 kusy
- slanina anglická 150 gramů
- česnek 1 stroužek
- olej 2 lžíce
- vejce 1 kus
- koření provensálské 1 lžíce
- paprika kapie 200 gramů (sterilovaná)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Tvaroh rozetřete s vejcem a olejem, přidejte sůl a postupně zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vypracujte hladké těsto, zakryjte ho a nechte odpočinout.
Žemli nakrájejte na kostičky, namočte do vody a vyždímejte. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Slaninu nakrájejte na tenké nudličky. Na rozehřátém oleji opečte slaninu, přidejte cibuli s
česnekem a nechte zesklovatět. Žemli smíchejte s mletým masem, vejcem, bylinkami, solí a pepřem a přidejte cibuli s česnekem a slaninou. Vše důkladně prohněťte.
Těsto rozválejte na pomoučeném vále na plát, potřete je nádivkou (pruh na okraji nechte volný) a poklaďte proužky kapie. Plát sviňte do závinu, přeneste na plech vyložený pečicím papírem švem dolů
a potřete žloutkem rozkvedlaným v mléce. Vložte do trouby vyhřáté na 180°C a závin upečte dozlatova.
Poznámka k receptu
Závin podávejte teplý nebo studený s nakládanou či čerstvou zeleninou.
Načítám komentáře...