ZELENINOVÁ MUSAKA I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Lilky oloupejte a nakrájejte na plátky silné asi 0,5 cm. Mouku přesypte do hlubokého talíře a smíchejte s 1 lžičkou soli. Lilky v mouce obalte a opečte na rozpáleném oleji. Pak je odložte na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného tuku.

2. Rajčata také nakrájejte na půlcentimetrové plátky, sýr nastrouhejte nahrubo. Zapékací misku vymažte máslem a vrstvěte do ní lilky, rajčata a sýr, dokud připravené suroviny nespotřebujete. Poslední vrstvu by měly tvořit lilky.

3. V misce rozšlehejte vejce se zbylou solí a pepřem a přelejte je přes lilky tak, aby protekla všemi vrstvami. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 45 minut. Podávejte ozdobené bazalkou.

Poznámka k receptu

Dagmar miluje tradiční musaku i tuhle zjednodušenou zeleninovou verzi. Nakonec přiznává, že jí v hloubi duše dává přednost, je totiž skvělá i další den, když se v ní rozleží chutě.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...