Zeleninové lívanečky s uzeninou
Seznam surovin
- zelenina 600 gramů (mrkev, hrášek, kapusta, květák, kedlubna)
- cibule 1 kus (menší)
- salám měkký 100 gramů
- máslo 30 gramů
- vejce 3 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 5 lžic
- kari 1 špetka
- pepř černý (mletý)
- sůl
- tuk 200 gramů (na smažení)
Postup přípravy
Očištěnou zeleninu pokrájejte na malé kousky. Cibuli nakrájejte najemno a vložte ji do pánve na rozehřáté máslo. Osmahněte ji, přidejte k ní zeleninu, osolte, okořeňte, podlijte trochou vody a duste doměkka. V dušené zelenině musí být všechna voda odpařená. Do vychladlé zeleninové směsi vmíchejte najemno nakrájený salám a vejce rozšlehaná s moukou.
Těsto dávejte lžící nebo naběračkou do rozehřátého tuku a usmažte po obou stranách malé nebo větší lívanečky.
Podávejte je s vařenými bramborami nebo pečivem, kečupem či tatarskou omáčkou a hlávkovým salátem.
Načítám komentáře...