ASIJSKÉ KVĚTÁKOVÉ ŠPÍZY

Seznam surovin

Omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Květák rozeberte na růžičky a předvařte. Měl by ale zůstat poměrně pevný, čeká ho ještě pobyt v troubě. Mezitím v misce prošlehejte olej, sójovou omáčku a kukuřičný škrob a do směsi naložte osušený květák. Nechte odležet aspoň 20 minut.

2. Květák napíchejte na špejle, rozložte špízy na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200°C asi 20–30 minut, podle velikosti růžiček.

3. Do mističky odlijte trochu vývaru a rozmíchejte v něm škrob. V pánvi rozpalte olej, orestujte na něm prolisovaný česnek a najemno nastrouhaný zázvor, přidejte rybí i sójovou omáčku, cukr, vývar i rozmíchaný škrob. Promíchejte a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti ji dolaďte srirachou. Špízy podávejte přelité omáčkou a posypané nasekanou cibulkou a opečeným sezamem.

Poznámka k receptu

Květák je něco jako svatý grál vegetariánů a veganů. Nahrazuje jim maso ve wrapech i mouku ve slaných těstech. Hodí se do středomořských, klasických amerických i asijských receptů. Tyhle špízy to dokazují.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...