BABA GANUŠ

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Lilky podélně rozřízněte, osolte a nechte asi 15 minut vypotit. Pak sůl setřete papírovou utěrkou, lilky potřete olejem a položte řeznou stranou na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30–40 minut, dokud nebude dužina úplně měkká.

2. Dužinu lžící vydlabejte a dejte do misky. Přidejte jogurt, tahini, prolisovaný česnek a koření, osolte, je-li to třeba, a promíchejte. Hotovou babu ganuš ozdobte piniovými semínky, zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou, posypte nasekanou petrželkou a podávejte.

Poznámka k receptu

Se základním receptem můžete dál experimentovat. Zkuste přidat římský kmín a trochu chilli nebo nahradit čerstvý česnek pečeným.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...