Barevná rýže se zeleninou a tofu
Seznam surovin
- rýže 250 gramů (barevná, v bio kvalitě)
- fazolky zelené 400 gramů (v bio kvalitě)
- mrkev 2 kusy (v bio kvalitě)
- cibule červená 1 kus (v bio kvalitě)
- houby 200 gramů
- tofu 300 gramů (v bio kvalitě)
- olej olivový 2 lžíce (extra panenský)
- sůl mořská
- pepř černý 1 špetka (čerstvě drcený, v bio kvalitě)
Postup přípravy
Tofu nakrájejte na kostky, dejte do misky, zalijte lžící sojové omáčky, lžící oleje, osolte, opepřete a nechte chvíli rozležet.
Rýži několikrát propláchněte a nechte odkapat. Na lžíci oleje opečte nakrájenou červenou cibuli, přidejte rýži, ještě krátce opečte, zalijte vodou, aby byla asi 2 cm ponořená, osolte, opepřete, přidejte očištěné houby a zvolna zakryté poklicí duste doměkka.
Očištěné fazolky vložte do vroucí osolené vody, povařte je doměkka asi 5 minut a sceďte je. Uvařenou rýži promíchejte s částí fazolek.
Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm tofu. Rozdělte na talíře rýži, přidejte zbytek fazolek a nasypte tofu.
Načítám komentáře...