Batáty se sýrem
Seznam surovin
- batáty - sladké brambory 3 kusy (větší)
- olej olivový 100 mililitrů
- česnek 1 palička
- sýr s bílou plísní 20 gramů (Camembert, nebo jiný sýr tohoto typu)
- kmín římský 5 gramů (mletý)
- bazalka 1 hrst (čerstvá)
- pepř černý 2 gramy (mletý)
- sůl 5 gramů
- ocet vinný 10 kapek (červený)
- rajčátka cherry 1 větvička
Postup přípravy
Batáty - sladké brambory oškrábejte, nakrájejte na menší kostičky, dejte na plech. Přidáme olivový olej, česnek (stroužky i se slupkou nejlépe rozbijete paličkou na maso), římský kmín, bazalku, sůl, pepř a
promíchejte. Navrch dejte nastrouhaný nebo nadrobený plísňový sýr, pokapejte červeným vinným octem a posypte bazalkou.
Dejte péct při teplotě 200 °C. Asi po 15 minutách přidejte malá rajčata (cherry) a pečte ještě asi 10 minut.
Načítám komentáře...