Bio recept na květák se sušenými rajčaty
Seznam surovin
- květák 900 gramů (v Bio kvalitě)
- kuřecí maso 600 gramů (nebo krůtí, vše v Bio kvalitě)
- rajčata sušená 100 gramů (suchá, v Bio kvalitě)
- kmín římský 2 lžíce (mletý, v Bio kvalitě)
- sůl mořská 1 špetka (v Bio kvalitě)
- olej slunečnicový (v Bio kvalitě)
Postup přípravy
Květák rozeberte na drobné růžičky, velké růžičky pokrájejte. Povařte 5 minut ve vroucí vodě. Sceďte a smíchejte s římským kmínem. Do vřelé vody z vaření květáku vhoďte rajčata na 5 - 8 minut.
V pánvi rozehřejte slunečnicový olej a opečte dozlatova na kousky pokrájené a osolené maso. Přidejte květák, osolte a opékejte další 2 - 3 minuty.
Na závěr vmíchejte scezená a pokrájená rajčata a podávejte.
Poznámka k receptu
Každou porci můžete ozdobit kopečkem zakysané smetany.
Načítám komentáře...