Bleskové ratatouille s houbami
Seznam surovin
- paprika zelená 1 kus
- paprika žlutá 1 kus
- paprika červená 1 kus
- lilek 1 kus (menší )
- rajčata 5 kusů
- houby 400 gramů (čerstvé)
- cibule 1 kus
- česnek 2,5 stroužku
- sůl
- pepř
- bazalka
- tymián
- voda 1 decilitr
- rajčatový protlak 3 lžíce
- olej
- petržel kadeřavá/kudrnka
Postup přípravy
Lilek nakrájíme na plátky, osolíme a necháme asi 15 minut vypotit. Potom jej opláchneme a osušíme. Papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Houby nakrájíme na plátky.
Do kastrolu dáme olej, osmahneme cibuli s česnekem, přidáme ostatní zeleninu, nakrájené houby, sůl, pepř, bylinky a podlijeme vodou.
Hrnec přikryjeme pokličkou a dusíme asi 10 minut. Potom vmícháme kečup, krátce podusíme a nakonec přidáme posekanou petrželku.
Načítám komentáře...