Bretaňské fazole
Seznam surovin
- cibule 1 kus (střední)
- česnek 1 stroužek (nebo 2)
- olej (rostlinný)
- fazolové lusky 1 balení (mražené nebo čerstvé)
- paprika červená 1 kus (velká)
- sůl
- paprika feferonka 1 kus (malá)
- rajčatový protlak 1 balení (malý)
- víno červené 1 decilitr
- pórek 1/4 kusu
Postup přípravy
Nakrájejte cibuli a česnek na jemné plátky. Dejte obojí na rozpálený olej do velkého kastrolu, mírně osmažte do změknutí (ne dohněda) a přidejte fazolové lusky. Vzápětí přidejte papriku nakrájenou na nudličky široké asi 0,5 cm a osolte podle chuti. Přikryjte pokličkou a nechte dusit.
Mezitím si připravte feferonku - odstraňte jadérka a nakrájejte ji na malinké nudličky. Po 10 minutách dušení (voda se nepřilévá) přidejte rajský protlak, po dalších 10 minutách přidejte feferonku a přilijte červené víno. Nechte přejít varem a přidejte pórek nakrájený na tenká kolečka. Zamíchejte, prohřejte, zkontrolujte, zda jsou lusky měkké a podávejte.
Poznámka k receptu
Ideální příloha je rýže.
Načítám komentáře...