CARPACCIO Z AVOKÁDA A RAJČETE
Seznam surovin
- rajčata 4 kusy (pevná vyzrálá)
- avokádo 2 kusy (zralá ale ne měkká)
- olej olivový 3 lžíce
- ocet jablečný 2 lžíce
- máta (2-3 stonky)
- citronová kůra 1 lžička (bio)
- semínka dýňová 3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Avokádo rozpůlíme a vypeckujeme, nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi na troše oleje z obou stran lehce opečeme. Rajčata nakrájíme na tenké plátky a rozprostřeme na talíř, na ně poklademe avokáda. Osolíme, opepříme, přidáme nastrouhanou kůru z biocitronu, ocet a olej. Posypeme nasekanou mátou a dýňovými semínky (ty můžeme pro lepší stravitelnost opražit na suché pánvi a na závěr zakápnout trochou umeocta).
Poznámka k receptu
Náš tip: Olivový olej můžete nahradit dýňovým.
Načítám komentáře...