Čekanka pečená na italský způsob

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Parmezán nastrouhejte najemno a smíchejte ho se strouhankou. Rajčata nechte okapat a najemno nakrájejte.

Z čekanky odstraňte poškozené listy, spodní část odřízněte a každý puk rozkrojte podélně na čtvrtiny.

Šťávu z citronu smíchejte s 2 lžícemi oleje a směsí vytřete zapékací mísu. Čtvrtiny čekanek naskládejte do zapékací mísy řeznými plochami navrch, pokapejte zbytkem oleje a opepřete. Navrch rozložte rajčata, olivy a posypte je sypkou směsí strouhanky a sýru. Vložte do předehřáté trouby a při 200°C zapékejte asi 15 minut do zlatohněda.

Podávejte s bílým nebo celozrnným pečivem.

Poznámka k receptu

Pro zvláčnění připravte lehký jogurtový dip.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...