Čekanka pečená na italský způsob
Seznam surovin
- čekanka 4 kusy (velká)
- strouhanka 20 gramů
- sýr Parmezán 50 gramů
- olivy černé 1 sklenice (vypeckované, malé )
- rajčata sušená 6 kusů (naložená v oleji)
- citron 1/2 kusu
- olej olivový 3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Parmezán nastrouhejte najemno a smíchejte ho se strouhankou. Rajčata nechte okapat a najemno nakrájejte.
Z čekanky odstraňte poškozené listy, spodní část odřízněte a každý puk rozkrojte podélně na čtvrtiny.
Šťávu z citronu smíchejte s 2 lžícemi oleje a směsí vytřete zapékací mísu. Čtvrtiny čekanek naskládejte do zapékací mísy řeznými plochami navrch, pokapejte zbytkem oleje a opepřete. Navrch rozložte rajčata, olivy a posypte je sypkou směsí strouhanky a sýru. Vložte do předehřáté trouby a při 200°C zapékejte asi 15 minut do zlatohněda.
Podávejte s bílým nebo celozrnným pečivem.
Poznámka k receptu
Pro zvláčnění připravte lehký jogurtový dip.
Načítám komentáře...