CELEROVÁ KAŠE S RESTOVANÝM TEMPEHEM
Seznam surovin
- celer 1,2 kilogramu
- brambory 600 gramů
- máslo 4 lžíce
- olej olivový 1 lžíce
- Tempeh uzený 190 gramů
- sójová omáčka 2 lžíce
- zelenina 800 gramů (2 až 4 druhy sezonní zeleniny)
- sůl
Postup přípravy
Očištěný celer a brambory nakrájíme na hranolky, dáme do hrnce a podlijeme trochou vody, osolíme a pod pokličkou dusíme. Hlídáme, aby se voda neodpařila, v případě potřeby vodu dolejeme. Když jsou celer a brambory měkké, přidáme máslo a rozmixujeme na kaši.
Na pánvi na oleji opékáme z obou stran na plátky nakrájený tempeh, po 2–3 minutách přidáme shoyu a ještě pár minut opékáme. Servírujeme se zeleninou dušenou ve vlastní šťávě.
Poznámka k receptu
Tip: Můžete na talíř přidat i lžíci kysaného zelí, obohatíte tak pokrm o cenná probiotika.
Načítám komentáře...