Celerová remuláda
Seznam surovin
- celer 1 kus (větší)
- olej řepkový 3 lžíce (nebo slunečnicový)
- ocet vinný 1 lžíce (bílý)
- hořčice kremžská 2 lžíce
- sůl
- pepř
- cukr 1 špetka
Postup přípravy
1. Syrový celer oloupejte a nakrájejte na nudličky tenké jako sirky. Smíchejte s hořčicí, olejem, pepřem, solí, octem a cukrem.
2. Rychle a důkladně promíchejte, aby celer nezhnědl, a nechte odležet v lednici - nejlépe den a přes noc. Celer změkne a chutě se spojí.
Poznámka k receptu
Tohle je ideální doprovod k rostbífu, jen si nesnažte usnadnit si práci a celer nastrouhat. Remuláda totiž pak nebude ani vypadat, ani chutnat.
Načítám komentáře...