Celozrnná bageta se zeleninovou pomazánkou

Seznam surovin

  • olej 4 lžíce (extra panenský)
  • česnek 1 stroužek (rozdrcený)
  • tymián (nebo oregáno na ochucení)
  • kedlubna 2 kusy (oloupané a nastrouhané)
  • mrkev 1 kus (oloupaná a nastrouhaná)
  • cuketa 1 kus (oloupaná nakrájená na kousky)
  • bageta 4 kusy (celozrnná)
  • výhonky (vojtěšky nebo řeřichy k podávání -nejsou nutné)
  • sůl
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V misce ručně prošlehejte olej s česnekem a bylinkami.

2. Kedlubny, mrkev a cuketu rozmixujte na kaši, postupně do ní vmíchejte bylinkovo-česnekovou směs a nakonec ji osolte.

3. Nechejte v ledničce chvíli odležet a pak touto pomazánkou mažte bagety, pokrájené na plátky. Chcete-li, posypte je výhonky či klíčky.

Poznámka k receptu

Zdravá svačina i pohoštění, po kterém nikomu nebude těžko. Zkuste „chlebíčky“ překvapit kamarádky.

TiP: Výhonky vojtěšky mají přiznivý vliv na regeneraci organismu díky vysokému obsahu chlorofylu, minerálních látek, vitaminů a bílkovin. Vojtěška (též alfa-alfa) obsahuje všech 8 esenciálních aminokyselin. Mají také významný čisticí efekt. Jedna miska vojtěškových výhonků odpovídá obsahem vitaminu C šesti miskám pomerančové šťávy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...