Celozrnná bageta se zeleninovou pomazánkou
Seznam surovin
- olej 4 lžíce (extra panenský)
- česnek 1 stroužek (rozdrcený)
- tymián (nebo oregáno na ochucení)
- kedlubna 2 kusy (oloupané a nastrouhané)
- mrkev 1 kus (oloupaná a nastrouhaná)
- cuketa 1 kus (oloupaná nakrájená na kousky)
- bageta 4 kusy (celozrnná)
- výhonky (vojtěšky nebo řeřichy k podávání -nejsou nutné)
- sůl
Postup přípravy
1. V misce ručně prošlehejte olej s česnekem a bylinkami.
2. Kedlubny, mrkev a cuketu rozmixujte na kaši, postupně do ní vmíchejte bylinkovo-česnekovou směs a nakonec ji osolte.
3. Nechejte v ledničce chvíli odležet a pak touto pomazánkou mažte bagety, pokrájené na plátky. Chcete-li, posypte je výhonky či klíčky.
Poznámka k receptu
Zdravá svačina i pohoštění, po kterém nikomu nebude těžko. Zkuste „chlebíčky“ překvapit kamarádky.
TiP: Výhonky vojtěšky mají přiznivý vliv na regeneraci organismu díky vysokému obsahu chlorofylu, minerálních látek, vitaminů a bílkovin. Vojtěška (též alfa-alfa) obsahuje všech 8 esenciálních aminokyselin. Mají také významný čisticí efekt. Jedna miska vojtěškových výhonků odpovídá obsahem vitaminu C šesti miskám pomerančové šťávy.
Načítám komentáře...