Chřest s citronovou omáčkou

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

0,5 dl osolené vody svaříme společně s 20 g másla. Očištěný chřest zbavíme zaschlých konců a spodní část oloupeme. Chřest rozdělíme na čtyři díly, každý vložíme do vakuového sáčku, přidáme čtvrtinu vody s máslem a odsajeme vzduch. Sáčky vložíme do vody teplé 80 °C a při této teplotě zahříváme 10 - 12 minut.

Žloutky prošleháme s vodou, vlijeme do kovové misky, zakapeme šťávou z citronu, vše vymícháme v horké vodní lázní do zhoustnutí a pak všleháme máslo. Příliš hustou omáčku můžeme zředit trochou vody. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Ořechy nakrájené nahrubo orestujeme na zbylém másle dozlatova.

Chřest rozdělíme na talíře a přidáme omáčku, do které vmícháme těsně před podáváním nasekanou petržel. Nakonec chřest posypeme ořechy.

Poznámka k receptu

Jako přílohu podávejte vařené nebo opečené brambory.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...