Chřest se sýrem
Seznam surovin
- chřest 800 gramů (nejlépe 1:1, bílý a zelený)
- cukr 1 lžička
- sůl
- šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
- šunka 12 plátků
- sýr Ementál 150 gramů
Postup přípravy
Chřest oloupejte a dřevnaté konce odřízněte. Vložte ho do vroucí osolené, oslazené a citronem okyselené vody a uvařte doměkka.
Chřest vyjměte, nechte odkapat a zabalte ho po několika kouscích do plátků šunky. Závitky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, opepřete a posypte sýrem. Vložte do předehřáté trouby a zapékejte, až se sýr trochu rozpustí (asi 5 - 10 minut).
Podávejte s pečivem nebo vařenými bramborami.
Načítám komentáře...