Chřestová terinka s koprovou omáčkou
Postup přípravy
Stonky bílého chřestu oloupeme škrabkou na zeleninu 3 cm za hlavičkou směrem dolů a odřízneme z nich dřevnaté konce. Stonky zeleného chřestu oloupeme v dolní třetině. Stonky vložíme do vroucí osolené vody, povaříme je asi 3 - 5 minut, ihned je zchladíme v ledové vodě a necháme odkapat.
Želatinu zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Uvařené oloupané brambory rozmixujeme na kaši, kterou osolíme a opepříme. Z nabobtnalé želatiny vymačkáme vodu a opatrně ji velmi krátce zahřejeme ve vhodné misce v mikrovlnné troubě, až se rozpustí. Přimícháme ji do bramborové kaše a směs nalijeme do hranaté obdélníkové formy vyložené potravinovou fólií (formu bychom měli naplnit přibližně do poloviny).
Do formy postupně vkládáme stonky chřestu (střídáme bílý se zeleným) a vždy je prsty zatlačíme do bramborové směsi. Naplněnou formu zakryjeme potravinovou fólií a terinku necháme ztuhnout v chladničce.
Zakysanou smetanu promícháme s cukrem, najemno nakrájeným koprem a trochou soli.
Ztuhlou terinku opatrně vyjmeme z formy, nakrájíme ji na plátky a podáváme s koprovou omáčkou.
Poznámka k receptu
Vyložte formu před naplněním listy čerstvého špenátu, které jste předem spařili v horké vodě.
Místo chřestu se takto dá připravit i terinka s jarní baby karotkou.
Načítám komentáře...