Cibule a šalotky s medovo-sójovou omáčkou
Seznam surovin
- cibule 4 kusy (větší)
- cibule šalotka 20 kusů
Na omáčku:
- med 1 decilitr
- sójová omáčka 1 decilitr (můžete zředit vodou v poměru 1:1)
- olej 1/2 decilitru
- rum 3 lžíce
- česnek 2 stroužky (prolisovaný)
- tymián 3 snítky
- paprička chilli červená 1 kus (najemno nakrájená )
Postup přípravy
Připravíme omáčku: na rozehřátém oleji zpěníme česnek, chilli, tymián i s větvičkou přidáme med, sojovku a rum. Lehce prohřejeme, necháme zchladnout a vyndáme větvičky tymiánu.
Cibule rozkrojíme příčně na poloviny, ale ponecháme větší část kořínků i špičky - drží cibuli pohromadě! Šalotku také rozkrojíme, ale napícháme ji na špízy.
Na rozehřátém grilu pečeme cibule i šalotky doměkka z obou stran. Hotové přelijeme omáčkou, narovnáme je do alu-misek, zalijeme omáčkou a prohřejeme na grilu.
Načítám komentáře...