Cibulová frittata s balzamikovým octem
Seznam surovin
- cibule 1 kilogram
- vejce 10 kusů
- sýr ovčí 2 lžíce (tvrdý, ovčí, najemno nastrouhaný)
- olej olivový 2 lžíce
- ocet Balsamico 2 lžíce
- voda 2 lžíce
- petržel hladkolistá 2 lžíce (najemno nasekaná)
- oregano 2 lžičky (najemno nasekané)
- česnek 1 lžička (nadrobno nasekaný)
- sůl 1,25 lžičky
- pepř černý 1 špetka (mletý)
Postup přípravy
Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V teflonové pánvi o průměru 25 cm zahřejeme olej. Přidáme cibuli, česnek a oregano, dochutíme polovinou soli a pepře a opékáme za občasného obracení, dokud cibule nezměkne a nezezlátne. Pak přidáme balzamikový ocet a vodu, dobře promícháme a dusíme, dokud se tekutina neodpaří.
Do velké mísy vyklepneme vejce a našleháme je do pěny. Přidáme nastrouhaný ovčí sýr, petrželku a zbývající sůl a pepř a promícháme. Vaječnou směs nalijeme na pánev s cibulí a na velmi mírném ohni opečeme z jedné strany.
Frittatu opatrně uvolníme ode dna a vložíme na chvilku pod rozpálený gril, aby se vejce na povrchu srazila. Pak ji zakryjeme velkým talířem, opatrně obrátíme, vrátíme do pánve a opečeme i z druhé strany. Hotovou frittatu nakrájíme na porce a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Posypte hotovou frittatu natí z jarních cibulek nakrájenou na drobné kroužky, případně i cherry rajčátky nakrájenými na osminky.
Načítám komentáře...