Cibulová frittata s balzamikovým octem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V teflonové pánvi o průměru 25 cm zahřejeme olej. Přidáme cibuli, česnek a oregano, dochutíme polovinou soli a pepře a opékáme za občasného obracení, dokud cibule nezměkne a nezezlátne. Pak přidáme balzamikový ocet a vodu, dobře promícháme a dusíme, dokud se tekutina neodpaří.

Do velké mísy vyklepneme vejce a našleháme je do pěny. Přidáme nastrouhaný ovčí sýr, petrželku a zbývající sůl a pepř a promícháme. Vaječnou směs nalijeme na pánev s cibulí a na velmi mírném ohni opečeme z jedné strany.

Frittatu opatrně uvolníme ode dna a vložíme na chvilku pod rozpálený gril, aby se vejce na povrchu srazila. Pak ji zakryjeme velkým talířem, opatrně obrátíme, vrátíme do pánve a opečeme i z druhé strany. Hotovou frittatu nakrájíme na porce a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Posypte hotovou frittatu natí z jarních cibulek nakrájenou na drobné kroužky, případně i cherry rajčátky nakrájenými na osminky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...