Cibulová marmeláda
Seznam surovin
- cibule 1 kilogram (žlutá)
- cibule červená 500 gramů
- cukr třtinový 6 lžic
- máslo 3 lžíce
- ocet Balsamico 2 lžíce
- tymián 4 snítky (čerstvý)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Cibuli nakrájejte na tenké klínky. V silnostěnném nebo litinovém hrnci rozpusťte máslo, přisypte cibuli a na velmi mírném ohni za občasného promíchání redukujte obsah hrnce na polovinu.
2. Přidejte cukr, tymián, podle chuti balzamikový ocet, promíchejte a dál vařte na velmi malém plameni, cibule s cukrem lehce zkaramelizuje a obsah hrnce bude houstnout.
3. Asi po hodině by už měla vzniknout hustá hmota marmeládové konzistence, podle potřeby ji dochuťte solí a pepřem, promíchejte, ještě krátce povařte, odstraňte větvičky tymiánu a plňte do sterilizovaných skleniček nebo připravte rovnou k podávání. Uzavřená ve skleničkách vydrží marmeláda v chladu a temnu několik měsíců.
Poznámka k receptu
Je skvělá k masům, paštikám i sýrům a dokáže z jednoduchého jídla vykouzlit elegantní pokrm.
Načítám komentáře...