Cibulový džem s černým pepřem
Seznam surovin
- cibule 6 kusů (velkých, na plátky)
- ocet sherry 3 hrnky (nebo červený vinný ocet)
- cukr krystal 3 hrnky
- bobkový list 4 listy
- pepř 20 kuliček (nahrubo nadrcených)
Postup přípravy
6 velkých cibulí pokrájejte na tenké plátky a vložte je do kastrolu s těžkým dnem. Přilijte k nim 3 hrnky sherry nebo červeného vinného octa, přidejte 3 hrnky krystalového cukru, 4 bobkové listy a 20 nahrubo nadrcených kuliček pepře. Přiveďte k varu a vařte tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří a cibule není průsvitná. Odstavte z plotny.
Zchladlou marmeládu plňte do skleniček a uzavřené je uložte do lednice, kde vydrží 4 - 6 měsíců. Podávejte k pečenému či uzenému masu, k paštice nebo k terině.
Načítám komentáře...