CIZRNOVÝ FALAFEL S RUKOLOU
Seznam surovin
- cizrna 250 gramů
- rukola 1 svazek
- kmín římský 1 lžíce
- sůl 1 lžička
- pepř 1/2 lžičky (mletý)
- koriandr 1/2 lžičky (mletý)
- koření chilli 1 špetka
- olej slunečnicový (na smažení)
- jogurt
- mix salátových listů (k npodávání)
Postup přípravy
Cizrnu namočíme na 12–24 hodin do vody (vodu 2–3× vyměníme). V mixéru umixujeme scezenou cizrnu s rukolou. Vmícháme sůl, mletý pepř a mletý koriandr a dáme na 20 minut odpočívat do lednice. Tvarujeme kuličky a smažíme ve vrstvě oleje (2 cm) na středním plameni.
Servírujeme s mixem listových salátů a lžící jogurtu, případně s pita chlebem.
Poznámka k receptu
Tip: Rukolu můžete nahradit dvěma jarními cibulkami a hrstí petržele. Pro výraznější chuť přidejte dva stroužky česneku
Načítám komentáře...