Cuketová kolečka s česnekem a sýrem
Seznam surovin
- cuketa 2 kusy (větší)
- česnek 2 stroužky
- sýr tvrdý 150 gramů (nebo balkánský)
- bazalka 1 lžička (sušená )
- olej
- sůl
- jogurt bílý 1 kelímek (na přeliv)
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst (na ozdobu)
- rajčata 1 kus (na ozdobu)
Postup přípravy
Cuketu omyjte, oloupejte a nakrájejte na 1 cm silná kolečka. Česnek rozetřete se solí, bazalkou a lžící oleje. Každé cuketové kolečko potřete z jedné stany česnekovou pastou a položte na pánev s rozpáleným olejem. Na mírném ohni cuketu usmažte.
Když už jsou kolečka téměř měkká, na každé dejte hromádku nastrouhaného sýra.
Cuketky přendejte na talíře, porce zalijte lžící jogurtu a ozdobte plátky rajčete a petželkovou natí.
Podávejte s bílým nebo celozrnným pečivem.
Poznámka k receptu
Cuketky můžete také upéct na sucho v troubě nebo na grilu.
Načítám komentáře...