Cuketová nádivka řežábek
Seznam surovin
- cuketa 400 gramů
- slanina anglická 150 gramů (nebo šunka)
- sýr tvrdý 100 gramů
- vejce 5 kusů
- mouka pšeničná hrubá 250 gramů
- olej 100 mililitrů
- kypřící prášek do pečiva 3/4 balíčku
- česnek 5 stroužků
- sůl
- pepř
- majoránka (sušená)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy nahrubo nastrouhejte cuketu, přimíchejte slaninu či šunku nakrájenou na kostky, nahrubo nastrouhaný sýr, vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej a utřený česnek. Osolte, opepřete, dochuťte majoránkou a pořádně ode dna promíchejte.
2. Rozetřete do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, uhlaďte a pečte pozvolna 45 minut uprostřed trouby. Před podáváním nechte lehce vychladnout, porce se budou lépe krájet.
Poznámka k receptu
- Pokud chcete při nadúrodě cuket někam schovat přerostlé „jedince“, tohle je ideální recept. Nezapomeňte ale velké cukety oloupat a zbavit semínek. Ty menší použijte i se slupkou. A na česneku rozhodně nešetřete…
- Ingredience na 1 plech.
Načítám komentáře...