Cuketový nákyp
Seznam surovin
- cuketa 750 gramů (mladá)
- sůl
- smetana zakysaná 200 gramů
- sýr Ementál 150 gramů
- pepř černý (mletý)
- petržel hladkolistá 1 lžíce (najemno nasekaná)
- bujon zeleninový 1 lžička (sypký)
- vejce 4 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
Postup přípravy
Na hrubém struhadle nastrouhejte 750 g mladých cuket (starší rozpulte a vydlabejte semena). Osolte je, promíchejte a nechte 15 minut stát a pak z nich vymačkejte přebytečnou tekutinu.
V míse rozmíchejte 200 g zakysané smetany se 150 g jemně nastrouhaného ementálu, solí, pepřem, lžící jemně nasekané zelené petrželky, lžičkou sypkého zeleninového bujonu, 4 vejci a 150 g polohrubé
mouky smíchané se lžičkou prášku do pečiva a vmíchejte cuketu.
Těsto nalijte do tukem vytřené zapékací mísy, vložte do předehřáté trouby a zvolna upečte dozlatova.
Načítám komentáře...