Dietní zeleninový pařáček
Seznam surovin
- ryba 4 porce (bílá ryba, např. treska, filátka)
- fazolky zelené 300 gramů
- brokolice 300 gramů (růžičky)
- mrkev 280 gramů (oloupaná)
- pórek 120 gramů (bílá část)
- citron 1 kus
- pepř růžový 1 lžička (celý)
- sůl
Postup přípravy
Filátka podélně rozřízneme, lehce je osolíme a stočíme do závitků. Každý propíchneme párátkem nebo špejlí a vložíme do pařáčku. Přidáme mrkev nakrájenou na špalíčky, pařáček položíme nad hrnec s vroucí vodou, zakryjeme pokličkou a rybí maso s mrkví necháme pařit.
Mezitím ostatní zeleninu očistíme, pórek nakrájíme na širší kolečka. Po 10 minutách rybí závitky přeložíme na teplý talíř, do pařáčku narovnáme ostatní zeleninu, osolíme ji, posypeme růžovým pepřem, rozložíme na ni závitky a dále vše paříme, dokud není zelenina měkká.
Závitky i se zeleninou rozdělíme na talíře, každou porci doplníme dílkem citronu na dochucení a ihned podáváme.
Načítám komentáře...