DOMÁCÍ SUGO

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájejte nahrubo, mrkev, řapíkatý celer a rajčata na kousky. V hrnci se silným dnem rozpalte olej a mrkev a celer na něm opečte. Až začne zlátnout, přidejte cibuli a restujte, dokud nezměkne. Pak přidejte rajčata a na mírném plamenu pomalu vařte asi 45 minut, aby se téměř rozvařila.

2. Směs propasírujte a vraťte na plotnu. Na mírném ohni vařte ještě 30 minut, aby se vypařila přebytečná tekutina a omáčka zhoustla. Podle chuti oslaďte, osolte, opepřete a stáhněte z plotny. Vmíchejte nasekanou bazalku, studené máslo a nechte 15 minut odležet. Pak omáčku vlijte do čistých, vypařených sklenic a otočte dnem vzhůru nebo pro jistotu zavařte.

Poznámka k receptu

Využijte levná rajčata a uvařte suga raději víc, zásoby později oceníte. Rozlijte ho do sklenic o objemu 250 ml – to je ideální porce na večeři pro čtyřčlennou rodinu.

asi 500 ml

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...