Dušená zelenina s kuskusem
Seznam surovin
- kuskus 250 gramů
- olej 2 lžíce
- vývar zeleninový 500 mililitrů
- mrkev 250 gramů
- celer 200 gramů
- petržel kořenová 150 gramů
- česnek 1 stroužek
- máslo 30 gramů
- sůl
- pepř (mletý)
- moučka bramborová (škrob) 1/2 lžičky
- vývar zeleninový 150 mililitrů
- tymián 1 lžička
- petrželka velkolistá 1 hrst
Postup přípravy
Kuskus dejte do hrnce nebo misky, přidejte olej a dobře promíchejte. Pak ho zalijte vroucím vývarem, promíchejte a nechejte na teplém místě nabobtnat.
Očištěnou zeleninu nakrájejte na kousky. Na másle krátce zpěňte nasekaný česnek, přidejte zeleninu, trošku ji podlijte vodou a zvolna duste doměkka. Měkkou zeleninu zalijte škrobovou moučkou rozmíchanou s výva- rem, tymiánem, částí najemno nasekané petrželky, solí a čerstvě mletým pepřem. Vše nechejte přejít varem.
Pak promíchejte s kuskusem a zbylou zelenou petrželkou.
Poznámka k receptu
Zeleninu s kuskusem můžete podávat samotné nebo jako přílohu k různě upravenému masu
Načítám komentáře...