DUŠENÉ ŘEDKVIČKY S BALSAMIKEM
Seznam surovin
- ředkvičky 400 gramů (s pěknými listy)
- cibule šalotka 2 kusy
- ocet Balsamico 2 lžíce
- med 2 lžíce
- olej olivový 4 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce
- šťáva limetková (z 1 limetky)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Ředkvičky i se stonky a listy namočte do ledové vody a nechte 15–30 minut odležet, budou krásně křehké. Šalotku nakrájejte nadrobno. Ředkvičky osušte, odkrojte listy (nevyhazujte je, budete je potřebovat) a rozkrojte je napůl. V pánvi rozpalte 3 lžíce oleje a ředkvičky postupně zprudka opečte. Pak je odložte a orestujte šalotku. Přilijte limetovou šťávu, sójovou omáčku, med a balsamico, promíchejte a vraťte ředkvičky na pánev. Krátce je prohřejte.
Poznámka k receptu
I když jsme zvyklí jíst ředkvičky hlavně čerstvé, tepelná úprava jim prospěje. Opečené si oblíbí i ti, kdo nemají rádi ostrou chuť, kterou mají zasyrova.
Načítám komentáře...