Dýňová hořčice
Seznam surovin
- dýně 1/2 kilogramu (Hokaido)
- cibule 1 kus (velká)
- vývar zeleninový 300 mililitrů
- semínko hořčičné 1 lžička
- koriandr 1 lžička (semínka)
- pepř 1 lžička (zelený a červený)
- šťáva citronová (z půlky citronu)
- hořčice dijonská 1 lžička
- olej olivový
Postup přípravy
1. Dýni omyjte, zbavte semen a nakrájejte na menší kostky. cibuli nasekejte na kostičky a zpěňte na oleji, přidejte dýni a zalijte horkým vývarem. Vařte, dokud dýně zcela nezměkne (asi 20 minut).
2. Koření rozdrťte v hmoždíři. směs rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou kaši, vmíchejte koření, citronovou šťávu a dijonskou hořčici. v lednici vám dýňová hořčice vydrží minimálně týden.
Poznámka k receptu
Za inspiraci na tuhle pochoutku děkujeme Pavlíně Vosykové, mezi foodbloggery je známá jako Mlsná kočka. Dýňovou hořčici jsme s láskou adoptovali. Je ideální k uzeninám nebo pečeným masům.
Načítám komentáře...