Dýňové pyré s cizrnou a zelenými fazolkami
Seznam surovin
- ghí 2 lžíce
- olej olivový 1 lžíce
- fazolové lusky 300 gramů (zelené)
- cizrna 300 gramů (vařená nebo z plechovky)
- dýně 450 gramů (Hokkaido)
- kokosové mléko 200 mililitrů
- rozmarýn 1 snítka
- tymián 1 lžička
- sójová omáčka
- sůl (nerafinovaná)
- rýže basmati 160 gramů (natural)
- salát (listový k podávání)
Postup přípravy
Dýni rozkrojíme, vydlabeme a pokrájenou na kousky zakapeme olejem, osolíme a dáme na 30 minut péct do trouby vyhřáté na 180 ˚C. Na ghí orestujeme omyté a pokrájené fazolové lusky a cizrnu, po chvíli zakápneme shoyu a přidáme rozmarýn a tymián. Upečenou dýni rozmixujeme s kokosovým mlékem a vmícháme k cizrně a luskům. Podáváme s vařenou rýží a salátem.
Načítám komentáře...