Fatuš - libanonský salát
Seznam surovin
- salát 2 kusy (srdíčka)
- rajčata 8 kusů (malá)
- okurky 1/2 kusu
- cibulka jarní 3 kusy
- bylinky (máta, petrželka, polníček, rukola)
- sýr měkký 200 gramů (balkánský)
- chléb arabský 2 kusy (placka)
- olej olivový 3 lžíce
- šťáva citronová 3 lžíce
- česnek 1 stroužek
Postup přípravy
Saláty nakrájené na osminky smíchejte s rajčaty nakrájenými na poloviny, oloupanou okurkou nakrájenou na kolečka, cibulkami s natí, lístky máty (2 snítky), petrželky (4 snítky) a 50 g polníčku (nebo rukoly) a sýrem nakrájeným na kostky. Přilijte zálivku prošlehanou z oleje, citronové šťávy a prolisovaného česneku. Nakonec přidejte grilovaný arabský chléb natrhaný na kousky.
Načítám komentáře...