Fazolky se strouhankou
Seznam surovin
- fazolové lusky 300 gramů
- máslo 50 gramů
- cibule 1 kus
- slanina anglická 150 gramů
- rohlík 2 kusy (na strouhanku)
- sůl
Postup přípravy
1 Fazolky vložte do hrnce s vroucí osolenou vodou a povařte alespoň 15 minut. Přesypte je do cedníku a prudce zchlaďte studenou vodou – tento postup zaručí, že fazolky nezešednou, ale zůstanou krásně zelené.
2 V mezičase v pánvi rozehřejte máslo, přidejte do něj najemno nakrájenou cibuli a restujte do zlatavé barvy. Přimíchejte na proužky nakrájenou slaninu a restujte dalších 10 minut.
3 Mezitím si připravte z rohlíků čerstvou strouhanku. Pak do pánve přisypte fazolové lusky a strouhanku, osolte a promíchejte.
Poznámka k receptu
Fazole jsou bohaté na minerály, bílkoviny a další zdraví prospěšné látky. Lusky navíc obsahují kyselinu listovou a vlákninu.
Načítám komentáře...