Fenyklový džem
Seznam surovin
- fenykl 400 gramů (čerstvý)
- cibule 1 kus
- cukr krystal 150 gramů
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- badyán 3 kusy
- anýz 10 kusů
- voda 3 decilitry
Postup přípravy
Očištěný a omytý fenykl a oloupanou cibuli nakrájíme na větší kostičky a nasypeme do kastrolu. Přidáme cukr, citronovou šťávu, badyán a anýz, vše zalijeme vodou, pozvolna přivedeme k varu a za občasného promíchání vaříme do zhoustnutí.
Horký džem naplníme do čistých skleniček, dobře je uzavřeme, případně ještě obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Poznámka k receptu
Džem je výborný namazaný na chlebu s máslem, hodí se k uzeným masům nebo k rybám a v chladných dnech si z něj můžete připravit i čaj – stačí asi lžíci džemu zalít 2 – 2,5 dl horké vody.
Načítám komentáře...