Glazovaná kořenová zelenina
Seznam surovin
- mrkev 6 kusů
- pastinák 6 kusů
- olej olivový 4 lžíce
- ocet Balsamico 1 lžíce
- tymián 4 snítky (čerstvý)
- česnek 4 stroužky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Zeleninu očistěte a podélně rozkrojte na poloviny. Promíchejte se zálivkou z oleje, octa, soli a pepře. Naskládejte do pekáče, přidejte snítky tymiánu a neoloupané stroužky česneku. Zakryjte alobalem.
2. Pečte 30 - 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, sundejte alobal a ještě 10 minut dopečte, aby zelenina chytla barvu.
Poznámka k receptu
Tohle je skvělá příloha k masu, ale i jednoduché zimní jídlo pro ty, kdo maso nemusí. Zkrátka uděláte radost všem.
Načítám komentáře...