Glazované karotky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Na rozehřátém oleji v širší pánvi s nepřilnavým povrchem smažte asi 3 minuty očištěné karotky (buď s částí, nebo, pokud je pěkný, s celým jejich chrástem).

2. Pak je posypte je cukrem a zakapejte melasou, promíchejte a nechte asi 5 minut probublávat, až vzniklá šťáva zhoustne a karotky budou hezky lesklé (pokud by se cukr pálil, přilijte trochu vody).

3. Nakonec ke karotce přidejte rozmarýn nebo tymián a ještě krátce prohřejte. Pokapejte šťávou, osolte a noste na stůl.

Poznámka k receptu

Elegantně a báječně připravují ranou mrkev karotku mistři kuchařského umění – Francouzi.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...