Glazované karotky
Seznam surovin
- olej 1/2 hrnku
- mrkev karotka 2 svazky (s chrástem)
- cukr krupice 2 lžíce (přírodní)
- melasa 1 lžíce (nebo javorový sirup )
- máslo 1,5 lžíce
- rozmarýn 1 snítka (nebo tymián)
- sůl hrubá
- pepř (hrubě namletý)
Postup přípravy
1. Na rozehřátém oleji v širší pánvi s nepřilnavým povrchem smažte asi 3 minuty očištěné karotky (buď s částí, nebo, pokud je pěkný, s celým jejich chrástem).
2. Pak je posypte je cukrem a zakapejte melasou, promíchejte a nechte asi 5 minut probublávat, až vzniklá šťáva zhoustne a karotky budou hezky lesklé (pokud by se cukr pálil, přilijte trochu vody).
3. Nakonec ke karotce přidejte rozmarýn nebo tymián a ještě krátce prohřejte. Pokapejte šťávou, osolte a noste na stůl.
Poznámka k receptu
Elegantně a báječně připravují ranou mrkev karotku mistři kuchařského umění – Francouzi.
Načítám komentáře...