Glazovaný pečený pastinák
Seznam surovin
- pastinák 1 kilogram
- máslo 150 gramů
- kmín 1 lžička
- cukr moučkový 1 lžíce
- koňak (40%) 60 mililitrů
Postup přípravy
1. Pastinák oloupejte a nakrájejte na kolečka nebo širší plátky Troubu předehřejte na 160 °C.
2. V kastrolu rozpusťte máslo, vsypte kmín a po chvilce cukr, špetku soli a nakrájený pastinák. Promíchejte a asi 5 minut duste pod pokličkou.
3. Změklý pastinák přelijte koňakem, bez poklice vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 15 minut. Pastinák nasaje máslo a bude šťavnatý, ale pevný.
Poznámka k receptu
Glazovaný pastinák skvěle doplní pečené maso. Chcete-li mu dodat výraznější chuť, použijte místo obyčejného kmínu kmín římský.
Načítám komentáře...