Gratinovaná čekanka ve slanině
Seznam surovin
- čekanka 8 kusů (puky)
- slanina anglická 200 gramů (plátky)
- máslo 100 gramů
- smetana 2 decilitry
- muškátový oříšek 1 špetka
- sůl
- pepř bílý (mletý)
- sýr polotvrdý 300 gramů (Madeland nastrouhaný)
Postup přípravy
Čekankové puky zbavíme povadlých listů, omyjeme, podélně je rozkrojíme na půlky a každou půlku obalíme plátkem slaniny. Naskládáme je do zapékací misky, obložíme nakrájeným máslem, vše vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 10 minut.
Čekanku zalijeme smetanou ochucenou muškátovým oříškem, solí a pepřem, posypeme ji nastrouhaným sýrem a pečeme ještě 10 minut dozlatova.
Poznámka k receptu
Místo anglické slaniny můžete použít plátky šunky.
Načítám komentáře...