Gratinovaná růžičková kapusta I
Seznam surovin
- kapusta růžičková 500 gramů
- slanina anglická 50 gramů
- sýr tvrdý 100 gramů (Gruyere)
- máslo 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kapustičky očistěte a zbavte ovadlých vrchních listů. Dejte je na 10 - 15 minut do osolené vroucí vody, aby změkly. Sceďte je a propláchněte studenou vodou. Díky tomu se zastaví zbytkový var, kapusty zůstanou křehké a neztratí barvu.
2. V pánvi rozpalte máslo a vyškvařte na špalíčky nakrájenou slaninu. Přisypte hlávky kapusty, osolte, opepřete, promíchejte a rozdělte do zapékacích misek. Každou porci bohatě posypte strouhaným sýrem a pečte 10 minut v troubě rozpálené na 200 °C.
Poznámka k receptu
Růžičková kapusta je u nás poměrně opomíjená. Zapečte ji se slaninou, výrazným sýrem a pochopíte, že její potenciál je ohromný.
Načítám komentáře...